team_ipda32

DPMR analoge/digitale portofoons

Het digitaliseren van data-overdracht is een groot succes op vele gebieden. In radiocommunicatie, is de verspreiding van deze technologie. Met een volledige overgang naar digitale radio communicatie, onwaarschijnlijk snel in op mars.   

Wat is digitale radio?
Digitale radio is het signaal van de analoge spraak met behulp van een zogenaamde vocoder (stem encoder/decoder) in een digitaal signaal geconverteerd, d.w.z. door de afzender gecodeerd en gedecodeerd door de ontvanger. Het digitaal gewijzigde signaal is niet alleen met minder storingen, maar ook gevarieerd in termen van gegevens indeling, zoals de overdracht van tekst en afbeeldingen. De integratie is  in computergestuurde netwerken mogelijk  en een verder  bereik is mogelijk door het gebruik van het Internet. Vermeldenswaard is de kwaliteit van de stem-codering die het signaal eigenlijk onbegrijpelijk versleutelt vergeleken met scrambler in analoge radio's.
Het gebruik van verschillende draadloze protocollen, bijvoorbeeld FDMA of TDMA, evenals verschillende vocoder zoals AMBE + of ASELP, brengt verschillen in de markt. Alle apparaten met de dezelfde vocoder moeten voorzien in een digitale radionetwerk.
Wat zijn de verschillen tussen de stem van analoge en digitale radio?
Digitale radio is minder gevoelig voor storing dan analoge radio. In de transmissie van frequentie-gemoduleerde signalen (FM) is interferentie een aanzienlijk storing in  het signaal. Dit is niet het geval voor de digitale radio. Het typisch voor de analoge radio frequentie-lawaai is afwezig in de digitale radio. Zolang de signaalsterkte voldoende is kan het signaal aanzienlijk zonder ruis op de digitale radio te horen. De digitale transmissie breekt af in de grensregio's van de veld breedte signaal. In de analoge transmissie hoor je nog het signaal, ook al is dit niet meer te verstaan. Digitale radio verhoogt niet het bereik in vergelijking met de analoge transmissie maar de signaal kwaliteit.
We hebben besloten tegen de achtergrond van de problemen met de compatibiliteit en de trage verspreiding van de digitale - registratie en gratis te gebruiken dPMR-446 radio, evenals de operationele radio, op te nemen i ons programma als een gecombineerde  analoog-digitaal Radio. Het is dus mogelijk een nieuw digitaal netwerk opbouwen zonder op analoge apparaten aansluiten.
Bij de selectie van de vocoder te gebruiken  hebben wij prioriteit gegeven aan de criteria van de populariteit en de kosten. Alle digitale apparaten van  TEAM  moeten in de toekomst met elkaar kunnen communiceren en dus gemakkelijk in bestaande netwerken van TEAM kunnen worden geintegreerd.
 
NIEUW

Team Tecom IP-DA32 analoge-digitale portofoon

Water- en stofdicht

Team T-UP-33 programmeerset IP-DA32

compleet met datakabel

Team SLG tafellader Tecom IPZ5-IPX5-IP3-IPDA32

incl. netvoeding

Team MPP mobiele adapter - IP serie

Team MPP mobiele adapter IP-X5 - Z5 - IP3 - IPDA32 serie

Team APP Tecom IP-Z5-X5 en IP3 accupack

Team APP accupack voor Tecom IP-Z5-X5 en IP3